KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Girne'deki su temin projesi açılışında Erdoğan sloganları sebebiyle konuşması kesilince vatandaşları uyardı.

Açılışta yaptığı konuşmada, 1998'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in balonla su temin projesinin açılışında iki yıl içinde bu suyu borularla getirme sözü verdiğini hatırlattı. Mustafa Akıncı, şöyle devam etti: "Bu proje zor bir projeydi ama niyet ortadaydı. Rahmetli Demirel'e nasip olmadı ama Sayın Tayyip Erdoğan'a nasip oldu. Erdoğan bu projeye büyük emek verdi. Fikren ve vicdanen bu projenin arkasında durdu. Bu projeye gerçekten inandı. Yiğidi öldür ama hakkını teslim et, diye bir laf vardır. Bu konunda Sayın Erdoğan'ın hakkını teslim etmek gerekir. Kendisine teşekkür etmek gerekir." dedi.

Bu sözlerin ardından alandaki kalabalık 'Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atmaya başladı. Akıncı ise "Şimdi sevgili kardeşlerim biraz sonra Sayın Erdoğan zaten burada olacak. Şimdilik sloganları o saate saklayalım. Benim çünkü size söyleyecek birkaç sözüm daha var." ifadelerini kullandı.