KKTC’de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) - Ulusal Birlik Partisi (UBP) koalisyon hükümetinin CTP kanadında değişiklik yapıldı. Maliye Bakanı Hasan Başoğlu’nun yerine Birikim Özgür, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu’nun yerine Erkut Şahali, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar’ın yerine de Asım Akansoy getirildi.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, kabine değişikliğini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sundu. Akıncı da söz konusu değişikliği onaylandı.

Mustafa Akıncı’yı Cumhurbaşkanlığı’nda ziyaret eden Kalyoncu, kabine değişikliği hakkında bilgilendirmede bulundu. Akıncı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakan, Başkanı olduğu hükümette bazı değişiklik yapma talebiyle geldi. Bunun üzerinde görüştük. Yapmak sitedikleri değişiklikler tabii ki kendi tasarruflarıdır. Bu değişiklikleri ben de uygun gördüm. Dolayısıyla hükümet şu andan itibaren daha değişik bir şekilde yoluna devam edecektir. Yeni görev alacak olan kabine üyelerine ben de başarılar diliyorum.” dedi.

“AB BÜNYESİNDE YARIŞABİLİR YAPI OLUŞTURMAMIZ LAZIM”

Kabineden ayrılanlara verdikleri hizmetler nedeniyle teşekkür eden Akıncı şunları söyledi:

“Ülkemizde hedefimiz her geçen gün daha iyiye gitmek, reformları gerçekleştirmek ve Kıbrıs Türk halkının geleceğini daha mutlu, huzurlu ve kalkınmış bir noktaya ulaştırmaktır. Kıbrıs sorunu bağlamında da bizim en büyük gücümüz bu olacaktır. Gelecekte oluşturacağımız federal yapıda yaşayabilir ve içine girebileceğimiz Avrupa Birliği topluluğu içinde o birlik bünyesinde de yarışabilir bir toplumsal yapıyı bizim oluşturmamız lazım. Bu nedenle yapılan değişikliğin hayrlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.”

KALYONCU: NÖBET DEĞİŞİKLİĞİ

Akıncı’yı bilgilendiren Başbakan Kalyoncu da açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belli bir zamandan beri Maliye Bakanımız ile ilgili bir konu basınımızda yer almıştı. Arkadaşımız bir iki defa kalp problemi sebebiyle daha hastaneye yattı. Onun bir talebi vardı. Diğer iki arkadaşımız ise gençleştirme ve yeni isimlerin göreve gelmesi çerçevesinde bir nöbet değişikliği çerçevesinde yeni arkadaşlara görevlerini devretmiş bulunuyorlar. Bu durumda Maliye Bakanlığı görevini yürüten Hasan Başoğlu yerine Birikim Özgür, Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu yerine Ertuğ Şahali ve İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar yerine Asım Akansoy atanmış bulunmaktadır.”