KKTC'de deli dana hastalığı şüphesi ile hastaneye kaldırılan 3 hastadan biri olan Fatiş Ulaş'ın vefat ettiği bildirildi. Ulaş'ın kesin ölüm nedeninin biyopsiden sonra belli olacağı belirtildi.

KKTC Sağlık Bakanlığı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Nörodejeneratif bir beyin hastalığı öntanısı ile 2 kişinin tetkiklerinin devam ettiği, söz konusu kişilerin Jacobs-Creutzfeld (deli dana) hastası olduklarına dair kesin bir bulgunun olmadığını" kaydetti.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Başkent Lefkoşa'da bulunan Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi doktorlarının bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı vefat eden Ulaş'ın hastalığıyla ilgili belirtilerin büyük oranda deli dana hastalığı ile örtüştüğü öğrenildi.

KKTC'de son dönemlerde hayvanlarda sık sık hastalık vakıalarına rastlanıyor. Son olarak Kuzey Kıbrıs’ta iki köyde bir Afrika hastalığı olan ve büyükbaş hayvanlarda görülen, bulaşıcı ve öldürücü “Lumpy Skin Disease/ Sığırların Nödüler Ekzanteni Hastalığı” (LSD)
belirtileri tespit edilmiş yüzlerce hayvan bu hastalıktan etkilenerek telef olmuştu. Yetkililer bu hastalığa çare olarak yurtdışından getirdikleri ilaçlarla hayvanlara iğne yolu ile tedavi yoluna gitmiş ve büyük oranda başarı sağlanmıştı.