KKTC'de Gazimağusa’nın Derinya bölgesinde yangın çıktı. Yangının kontrol altına alınamaması üzerine kısa sürede Kapalı Maraş bölgesine de sıçradı. KKTC'de yeterli teknik donanımların olmaması nedeniyle yangının kontrol altına alınabilmesi için adada bulunan İngiliz üslerinden yardım talep edildi. 2 İngiliz yangın helikopterinin yangına müdahalesi sonrasında, Türkiye'den de gelen uçakla yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Gazimağusa’nın Derinya bölgesinde başlayan yangın, Kapalı Maraş’a da sıçradı. Yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alınabilirken hala söndürme çalışmaları devam ediyor.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu yangınla ilgili olarak yaptığı açıklamada, nedeni henüz bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Kapalı Maraş bölgesine sıçradığını kaydetti. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Derinya bölgesinde başlayan ve hızla yayılan yangının söndürülmesi çalışmalarında gerekli görülürse Birleşmiş Milletler Barış Gücü, İngiliz Üsleri ve Güney Kıbrıs’la işbirliğinden kaçınılmaması gerektiğini ilgili makamlara iletti.

TÜRKİYE'DEN YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖNDERİLDİ

Yangının etkisini arttırması nedeniyle Kıbrıs'taki İngiliz üslerinden 2 yangın helikopteri devreye girerek yangının söndürülmesi için çalışmalar başlattı. İngiliz askerlerinin yanı sıra Türkiye'den de gelen yangın söndürme uçağının müdahalesi sonrasında yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alındı.

Müdahaleler sonucu saat 19.30 itibarıyla ilk anlardaki etkisini yitiren yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Öte yandan Kaymakam Çolakoğlu, bölgedeki Orduevi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi yurtlarının, yangının başladığı ilk saatlerden itibaren tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.