İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve Mescid-i Aksa’da ibadet özgürlüğünü kısıtlaması, KKTC’deki üniversitelerde okuyan Filistinli öğrenciler tarafından protesto edildi.

Filistinli öğrenciler, Başkent Lefkoşa’da toplanarak İsrail’in Mescid’i Aksa’ya yönelik ihlallerini kınadı. Ellerinde, ‘Filistinli çocuklar sessizce uykularında öldürülüyor’, ‘Terörist İsrail’, ‘Özgür Filistin’ yazılı pankartlar taşıyan eylemci grup, Lefkoşa’nın işlek caddelerinden Dereboyu’na yürüdü. Filistinli öğrencilere ellerinde Türk ve KKTC bayrakları ile diğer öğrenciler de eşlik etti.

“İSRAİL İŞGALİNE KARŞI ÇIKIP BOYKOT EDELİM”

Gösteride Arapça ve Türkçe açıklama yapıldı. Filistinlileri temsilen yapılan Türkçe açıklamada, “İsrail işgal kuvvetleri, işgal altında bulunan Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de ay başından bu yana 53 Filistinliyi katletti. Bunların içerisinde çocuklar, yaşlılar ve kadınlar vardı. Filistinlilerin adalet, hürriyet ve eşitlik arayışları sürerken bu amaçla işgal altındaki Filisin topraklarında gösteri düzenlenirken İsrail gösteriler sırasında dahi Filistinlileri öldürmektedir. İsrail işgal devletleri tüm uluslararası hukuka aykırı olduğu halde Filistinlilerin topraklarına gayri yasal yerleşim yerleri inşa etmeye devam etmektedir. İsrail parlamentosu milletvekilleri devamlı olarak İsrailli yerleşimcilerin, Mescid-i Aksa’yı ziyaret ederek o bölgede provokasyonlarda bulunulmasını istemektedir. İsrail işgaline çıkıp boykot edelim.” denildi.