KKTC'den hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek 60 kişilik ilk kafile bu sabah Ercan Havaalanı’ndan yola çıktı.

Hacı adayları, KKTC Din İşleri Başkanlığı Hac Birimi Sorumlusu Şaban Kavsara, Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü, Din Görevlileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Aydın, bazı din görevlileri ve hacı yakınlarınca Ercan'dan uğurlandı.

Hava yoluyla İstanbul'a hareket eden hacı adayları, oradan da yine hava yoluyla hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek. Hacı adaylarını uğurlamaya gelen Din İşleri Başkanlığı yetkilileri ve hacı yakınları ise hacı adaylarına iyi yolculuk ve ibadetlerinin kabul olması dileğinde bulundu. Hacı adayları, Din İşleri Başkanlığı Hac Sorumlusu Şaban Kavsara’nın yaptığı konuşmanın ve Hz. Ebu Bekir Camii İmamı Hakan Moral’ın yaptığı duanın ardından İstanbul'a hareket etti.

Kutsal topraklara yolculuk öncesinde hacı adaylarının son derece heyecanlı olduğu gözlemlendi. Bir hacı adayı eş ve dostlarının yanı sıra Türkiye için de dua edeceklerini belirtti. Heyecanlı, mutlu ve huzurlu olduğunu belirten bir diğer vatandaş da "Allah hacca gidemeyenlere en kısa zamanda nasip etsin, herkese dua edeceğiz." dedi

Öte yandan ikinci grup hacı kafilesi yarın 21.10’da Lefkoşa’dan İstanbul’a oradan da kutsal topraklara hareket edecek. Bu yıl KKTC’den 4’ü rehber din görevlisi olmak üzere 142 kişi hacca gidiyor.