IŞİD ile daha etkin mücadele için oluşturulan koalisyon güçleri, Peşmerge'ye askeri eğitim vermeye devam ediyor. Cihan Haber Ajansı( Cihan) Peşmerge'nin eğitim aldığı kampı görüntüledi. İngiltere, ABD, Almanya, İtalya, Norveç ve Hollanda'nın birlikte yürüttüğü programda 600 Peşmerge askeri eğitim alıyor. Peşmereg'nin eğitimi , Erbil'in Bneslawe bölgesi ve Duhok'un Atruş kasabasında bulunan kamplarda devam ediyor. Peşmerge'nin eğitim programı, 2016 yılın sonuna kadar devam edecek. Eğitim kapsamında; daha çok ağır silahların kullanımı gösteriliyor.

Cihan'a konuşan Peşmerge Komutanı Hasan Kadir, eğitim programının çok faydalı geçtiğini ifade etti. Kadir:" Biz daha önce çatışma alanında kendimiz yaralı askerleri tedavi ediyorduk. Bu konuda tecrübemiz yoktu. Ancak eğitimde gördük ki bizim çatışma anında bu işlerle uğraşmamız yanlış, bununla ilgilenen uzman kişilerin olması lazım. " şeklinde konuştu. Bir haftalık eğitim programından aldığı tecrübenin bir yıl savaş alanında kazanacağı tecrübeden daha fazla olduğunu belirten Kadir, eğitimin devam etmesi halinde savaşın seyrinin büyük bir oranda değişeceğini ifade etti.

Kadir, Peşmerge'nin savaş alanında verdiği kayıpların yüzde 70'inin mayından kaynaklandığını, eğitim programında mayın ve bomba eğitimine ağırlık verildiğini hatırlattı.
Koalisyon Güçleri Eğitim Programın Genel Koordinatörü Jurgen Shnider, Peşmerge'nin eğitime verdiği önemden memnun olduğunu söyledi.
Eğitimin önemine dikkat çeken Shnider:" Peşmerge'nin cesaretinden ve kahramanlığından hiç şüphem yok. Ancak daha iyi olmak için eğitimin şart olduğunu belirtmem lazım. " şeklinde konuştu.