Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Yemenli vatandaşlara seslenerek, "Yemenli hiçbir vatandaşın zarar görmesini istemeyiz. Husi guruplarının toplandıkları yerlerden uzak durmanızı istiyoruz." dedi.

Yemen'in kuzeyinde Suudi Arabistan'ın güney sınırında sınırlı bir hareketlenmenin yaşandığını belirten Koalisyon Güçleri Sözcüsü Asiri, "Apaçi helikopterleri ve toplarla bugün bu hareketlenme hedef alındı. Sınır bölgesinde kara harekatına dair şimdilik herhangi bir hareketlilik yok." açıklamasını yaptı.

Operasyonun askeri hedefi doğrultusunda planlanmış bir takviminin olduğuna dikkat çeken Tuğgeneral Asiri, "İnşallah bu operasyonlar hedefine ulaşacaktır. Kuvvetler, planlanan takvim çerçevesinde hedeflerini uygulamaya çalışmaktadır. Bu tür operasyonların uzatılmasını kimse istemez. Ancak bu operasyonlara ihtiyaç olduğu sürece devam edecek."

Yemen hava sahasının tümüyle koalisyon güçlerinin kontrolü altında olduğunu belirten Asiri, Husilerin herhangi bir hava gücünün olmadığını ifade etti.

Sözcü, operasyonlara destek veren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) uçaklarının geçtiğimiz 24 saat içinde ilk operasyonunu gerçekleştirdiğini belirtti. Sözcü Asiri, bu operasyonlarda hava savunma füze sistemleri, balistik füze platformlarının hedef alındığını ve doğrudan bu noktaların vurulduğunu söyledi.