Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in başkenti Sana’da bulunan tarihi şehir Bab el-Yemen'i bombalaması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda Dünya Miras Listesi'nde bulunan Bab el-Yemen'deki üç tarihi ev yok oldu. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ise yapılan saldırıyı kınadı.

Koalisyon güçlerinin başkent Sana'daki UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan Bab el-Yemen'i bombalaması sonucu, içlerinde 1 kadın ve 1 çocuğun da bulunduğu 5 kişi öldü. Bab el-Yemen'de binalarda ağır maddi hasar meydana gelirken üç tarihi evin yok olduğu bildirildi.

UNESCO Genel Müdürü Irina Bokova yaptığı yazılı açıklamada, Bab el-Yemen şehrinin İslâm medeniyetinin 'en eski mücevherlerinden biri' olduğunu belirtti. Bokova, "İslam'ın en eski kentine verilen hasarın yanı sıra insanların da hayatını kaybetmesi beni derinden üzmüştür." açıklamasını yaptı. Bokova ayrıca, Yemen'deki kültürel mirasın korunması için tüm taraflara çağrıda bulundu.

Yemenli milletvekili Yahya el-Habari ise Suudi Arabistan'ın ülkenin tarihini yok etmek istediğini belirtti. El-Habari, "Burada herhangi bir top tüfek yok. Burası tüm dünyada sevilen tarihi ve arkeolojik bir kenttir. İngiliz ve İtalyan aileler burayı sevdiklerinden dolayı 20 yıldır burada yaşıyor. Suudi ailesi kendi tarihini oluşturmak için Yemen tarihini yok ediyor." dedi.

Öte yandan, daha önce koalisyon güçleri tarafından yapılan saldırılarda tarihi yerlerin zarar görmesi sonrası, UNESCO kültürel mirasların korunması için çağrıda bulunmuştu.

Bir dağ vadisinde yer alan ve 2500 yıllık tarihi bulunan Bab el-Yemen'de, 100'ün üzerinde cami, 14 hamam ve 11. yüzyıldan önce inşa edilen 6 binden fazla ev bulunuyor. Bab el-Yemen, 1986 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmıştı.