Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri, savaş uçakları ve gemileriyle Kızıldeniz kıyısındaki el-Hudeyde kentinde Yemen'in en büyük askeri limanını bombaladı. Limanda ağır hasar meydana geldiği ve iki savaş gemisinin yok edildiği bildirdi. Ayrıca 25 bahriyelinin ağır yaralandığı saldırıda, onlarca askerin de göçük altında kaldığı ifade edildi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan bombardımanda, 15 ayrı hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda Yemen Deniz Kuvvetleri'ne ait binalar, tamir atölyeleri, iki adet savaş gemisi, yedi adet hücum botuyla birlikte içerisinde mayın ve gemi savar füzelerinin bulunduğu silah depoları hedef alındı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bombardımanda 2 Husi komutanı ve Yemen donanmasına bağlı 23 asker ağır yaralandı. Göçük altında kalan onlarca askerin ise çıkarılmaya devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri 2 aydır Yemen'in çeşitli şehirlerindeki askeri bölgeleri ve Husi militanlarına ait noktaları bombalıyor.

Birleşmiş Milletler ise 2 aydır devam eden çatışmalarda 2 bin sivilin öldüğünü, 7 bin 300 kişinin ise yaralandığını açıkladı.