Koalisyon güçlerinin, Yemen Suudi Arabistan sınırında ve Başkent Sana'da gerçekleştirdiği hava saldırılarında çoğu sivil toplam 70 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi ise yaralandı. Bu sabah ise koalisyon güçlerinin Yemen'in en büyük askeri limanını bombalaması sonucu en az 25 kişi yaralanmıştı.

Yemen resmi haber ajansı Saba News'in haberine göre koalisyon güçleri, Sana'da Seb'in meydanında bulunan Nahdeyn tepesi ve Özel Kuvvetler Birliği'ni vurdu. Bombalama sonrası Özel Kuvvetler Birliği'ne ait silah deposunun infilak etmesi sonucu 40'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Hava saldırılarında ayrıca, bölgede bulunan yerleşim yerleri ve sağlık merkezlerinin de büyük hasar gördüğü bildirildi. Koalisyon güçlerinin, Yemen-Suudi Arabistan sınırında gerçekleştirilen ayrı bir hava saldırısında ise çoğu sivil 30 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri, 2 aydır Yemen'in çeşitli şehirlerindeki askeri bölgeleri ve Husi militanlarına ait noktaları bombalıyor.

Öte yandan Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri, bu sabah erken saatlerde savaş uçakları ve gemileriyle Kızıldeniz kıyısındaki el-Hudeyde kentinde, Yemen'in en büyük askeri limanını bombaladı. Ağır hasar meydana gelen limandaki iki savaş gemisi ise imha edildi. Saldırıda birçok asker öldü, en az 25 kişi ise yaralandı.