Kobani'ye düzenlediği saldırılar 51. gününü geride bıraktı. Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gönderdiği 150 peşmerge ve 200 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin geçen hafta Kobani'ye geçerek YPG'ye destek vermesinin ardından, üstünlük Kürt güçlerinin eline geçti. IŞİD'in geri çekilmeye başladığı bildirildi. 
Kobani'nin doğusundaki Miştenur Tepesi eteklerindeki Kaniye Kurda (Kürt Pınarı) mevkiinde yaklaşık bir aydan bu yana hâkimiyetini koruyan IŞİD'in, sokak sokak geri püskürtüldüğü belirtildi.
Peşmergelerin ağır silahlarla IŞİD hedeflerine yönelik bombardımanı ile YPG güçleri ve ÖSO bünyesindeki Burkan el Fırat Operasyon Birliği'nin hücumu karşısında IŞİD'in geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.
Kobani'nin batı ve güney cephelerinde de çatışmalar aralıksız sürüyor.
Batıdaki Tıl Şeir Tepesi ve çevresindeki irili ufaklı 10 kadar köyde bulunan IŞİD varlıklarının köylerin dışına çıktıkları, Kobani'ye yüksekten bakan tepelere doğru çekildikleri bildiriliyor. Zaman zaman yapılan havan atışları nedeniyle yükselen dumanlar, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görüldü.
Koalisyon IŞİD konvoyunu vurdu

Uzun süredir Kobani'yi ele geçirmek için sürekli çevredeki Sünni Arap nüfusun ağırlıkta olduğu yerleşim birimlerinden takviye getirten IŞİD, önceki gün Kobani'nin güneyinde bulunan Mınbiç'ten de bir grup savaşçı getirmek isterken konvoy, ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş uçakları tarafından vuruldu.
Kürt kaynakları önceki gün akşam saatlerinde gerçekleştirilen bu hava saldırısında konvoyda bulunan en az 24 IŞİD militanın öldürüldüğünü, çok sayıda cihatçı militanın da yaralandığını söyledi.