Hindistan’da Air India Havayolları'na ait bir uçağın kokpitinde, pilot ile uçuş mühendisi arasında yaşanan kavga sonucu uçuş 3 saat gecikmeli yapılabildi.

Hindistan yerel medyasında yer alan habere göre, Chennai şehrinde, Fransa’nın başkenti Paris’e gidecek Boeing 787 Dreamliner tipi uçağın pilotu ile uçuş mühendisi arasında kavga yaşandı. Kaptan pilot Manick Lal’ın teknik personelin uçuş hazırlıklarını geciktirmesine kızdığı ve bunun sonucu uçuş mühendisi V. T. Kannan ile tartıştığı bildirildi. Pilotun ayrıca kokpite çok fazla kişinin girmesinden de rahatsızlık duyduğu ifade ediliyor. Yaşanan tartışmada ise pilot Lal’ın yumrukladığı mühendis Kannan’ın hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Havayolu olayla ilgili soruşturma başlatırken, pilot Lal da açığa alındı.

Habere göre dün Chennai’ye Mumbai şehrinden gelen uçak, 09.45’te de başkent Yeni Delhi’ye uçması gerekiyordu. Ancak kokpitte kavga sonucu uçuş 3 saat gecikme ile başka bir pilotla yapılabildi. 120 yolcu çileli bekleyişin ardından gecikmeli olarak Yeni Delhi’den Paris’e gidebildi.