Berlin Eyaleti Entegrasyon Senatörü Dilek Kolat Berlin Türk Cemaatinin (TGB) siyasetçiler ile buluşma toplantısına katıldı. TGB bu buluşmalarda Berlinlileri yerel siyasetçiler ile bir araya getirerek Berlin’in problemlerini ve geleceğini tartışma imkânı sağlıyor. TGB Başkanı Bekir Yılmaz toplantıdan önce yaptığı açıklamada Senatör Dilek Kolat’a katılımdan dolay teşekkür etti.

Yılmaz, Berlinlilerin bu aralar en çok sordukları sorular arasında mültecilere yardım konusun olduğunu söyledi ve Kolat’a bu konunda vatandaşlara olan mesajını sordu. Kolat soru üzerine mülteciler konusunda geçmişten ders çıkartıp zamanında yapılan hataların tekrarlanmaması için çalıştıklarını dile getirdi. Vatandaşların yardım taleplerinden haberdar olduğunu ve memnuniyetle gözlemlediğini belirten Kolat, yardım etmek isteyen herkesin bunu mülteci yurtlarında asılı olan ihtiyaç listelerine göre yapmasını tavsiye etti. Kolat bu konunda Berlinlileri mülteci yurtlarıyla ortak çalışmaya davet etti.

Mültecilere sağlanacak imkânlardan da bahseden Dilek Kolat, mültecilere Berlin’de iş imkânın sağlanacağı sözünü verdi. Bu konunda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kolat, mültecilere karşı daha anlayışlı olmayı tavsiye etti. “Mültecilerin yerine kendimizi koyalım. Bizlerde 50 yıl önce Almanya geldiğimizde dil ve yol yordam bilmezdik. Hepimiz kısa zamanlarda entegre olmayı başardık. Bizim elimizden tutuldu o dönemlerde. Tabii ki sıkıntılar ve problemler yaşadık. Fakat bizlerin yapması gereken bugün empati yapıp mültecilere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışmak” dedi.

Ayrıca Kolat bütün yabancı asıllı Berlinlileri kamu sektöründe çalışmaya davet etti. “Kamu sektöründe daha çok yabancı asıllı Berlinlilere ihtiyacımız var” diyen Kolat, kamu sektörü personeli ile halkın yansıması olması gerekiyor dedi.