ABD Kongre üyesi Alan Lowenthal, İpek-Koza Medya grubuna yapılan polis operasyonuna tepki gösterdi. California milletvekili, geçtiğimiz günlerde diğer milletvekilleri arkadaşları ile birlikte ABD Başkanı Barack Obama’ya Türkiye’de medyaya yapılan baskı ve seçim güvenliği hakkındaki kaygılarını içeren bir mektup gönderdiğini hatırlattı. Amerikalı milletvekili, İpek-Koza'ya yapılan son operasyon ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

"Polisin medya kuruluşlarına el koymasının, Türkiye'deki seçimlerin özgür ve saygı çerçevesinde gerçekleşmesi konusunda uluslararası toplumun güvenini artırmadığını" belirten Kongre üyesi, "Özgür düşünce ve özgür basın demokrasinin mihenk taşıdır. İster medya aracılığıyla ister seçim sandıklarında, insanlar seslerin yükseltemiyorsa bu demokratik bir süreç olmaz. Türk hükümetini, vatandaşlarının temel haklarına saygılı, seçimlerin özgür, açık ve adil olması konusunda teşvik ediyoruz." dedi.

ABD Kongresi’nden 65 milletvekili Başkan Obama’ya mektup yazarak Türkiye’de artan antidemokratik uygulamalara dikkat çekmişti.