Bulgaristan merkezli bir inşaat şirketi, Romanya'nın başkenti Bükreş'e 100 haneli konteyner site kuracak.

Romanya Konut Fuarı'na alışılmadık bir proje ile fuara katılan Bulgar inşaat şirketi MebelGroup, Bükreş'te 2'şer odalı 100 haneli konteyner site projesini tanıttı. Gemi taşımacılığında kullanılan konteynerların birleştirilmesi ile oluşturulacak sitede 2 odalı 100 daire bulunacak. Her dairenin 27 metrekare olacağı evler, ortalama 12 bin Euro'dan satışa sunulacak. 5 katlı apartmanlardan oluşacak sitenin normal dairelere göre daha çevreci olacağı vurgulanıyor.

Romanya'da normal bir daire için yıllık olarak metrekare başına 180 kWh enerji harcandığını ancak bu projedeki dairelerde sadece 80 kWh enerji sarfiyatı olacağı belirtildi.

Şirket sorumlusu Svezdelivm Micev, "Bu sistemle inşaat sürecini çok kısaltabiliyoruz ve evler çok ucuza mal oluyor. Bu projelerin benzerlerini Londra, Yeni Zelanda ve Amsterdam'da görüyoruz. dedi. Konutların eşyalı ve elektrik ve su sistemiyle birlikte teslim edildiğini ifade eden şirket sorumlusu, "10 bin Euro ile 40 bin Euro arasında değişen fiyatlarımız ve modellerimiz bulunmakta." bilgisini verdi.

Depreme ve yangına karşı dayanıklı olması, düşük bakım maliyeti, daha ekolojik ve geri dönüştürülebilir olması konteyner konutların artıları olarak sunuluyor.

Toplamda 3 bin 200 metrekare alana kurulacak sitede 350 kişinin ikamet edeceği öngörülüyor.