MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük terör olayında hükümetin de sorumlu olduğuna dikkat çekti. Aydın, 7 kanalı yayınından kaldıran Digiturk'le ilgili olarak ise "Türkiye'nin çivisi söküldü" tepkisini verdi.

Seçim çalışmaları için geldiği Paris’te dün Cihan Haber Ajansı’na konuşan Koray Aydın, "Bombanın orada patlamasına imkan veren ortamı kim sağladı? Bunu yapanlar kadar; yaptıranlar, o imkanı sağlayanlar ve o ortamı inşa edenlerin bu işi yapanlar kadar ağır bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer yöneticilerin hiçbir konuda sorumluluk almadığını öne süren Koray Aydın, “Türkiye kan gölüne dönmüş. PKK ile yürüttükleri çözüm sürecini sırf başkanlık hayalleri gerçekleşmedi diye ortadan kaldırıp bunu bir savaşa dönüştürenler bundan bir sorumluluk duymuyorlar.” şeklinde konuştu.

Suriye’ye TIR’larla yapılan silah sevkiyatının nedenini tam olarak açıklayamayanların, “Bunları Türkmenlere götürüyorduk” yalanını söyleyerek buna Türk milletinin inanmasını beklediğini söyleyen Koray Aydın, muhalefet liderlerinin Davutoğlu tarafından görüşmeye davet edilmesini ise ‘tam bir siyasi yüzsüzlük örneği’ diye nitelendirdi. "Bu kukla yönetimin Türkiye’yi yönetemeyeceği anlaşılmaktadır." diyen Aydın, Davutoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini savundu.

DİGİTURK TEPKİSİ: TÜRKİYE’NİN ÇİVİSİ SÖKÜLDÜ

Digiturk'ten 7 ulusal kanalın çıkarılmasını sert sözlerle eleştiren Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye otoriterleşmede o kadar üst noktaya çıktı ki aklına gelen her şeyi yapmakta beis görmeyen, anayasayı ve kanunları tanımayan bu iktidarın son uygulamalarından bir tanesi de önce Tivibu platformundan, arkasından da Digiturk platformundan yedi kanalı keyfi bir uygulama ile çıkarmasıdır. Bir demokratik ülkede ülkeyi yönetenler buna asla cesaret bile edemezler. Türkiye'de bu işler nasıl bu kadar kolay oluyor? Çünkü Türkiye'nin çivisi söküldü. Dönem her türlü hukuksuzluğa, her türlü anayasal hak girişimlerini çiğnemeye; bunu yaparken de kanun tanımaz, tam bir diktatörleşme eğiliminde olan anlayışa dur deme zamanıdır."