Seocho Eminyet Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanı Jung Hee-sug, Tük okulu yetkilileri ile futbol maçı yaparak farklı kültürleri öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki emniyet teşkilatının bazı aralıklarla kendi içinde düzenlediği futbol turnuvasına Rainbow Uluslararası Eğitim Kurumları da davet edildi. Turnuvaya öğretmen kadrosu ve velileri ile katılan Rainbow, Koreli polislerle 4 maç yaptı. Genel fair play havasında geçen turvunuvada Seocho Emniyet Teşkilatı birinci oldu.

Turnuvaya Rainbow’u davet eden Seocho Eminyet Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanı Jung Hee-sug, ortamdan çok memnun olduğunu söyledi. “Beraber ter dökmek büyük arkadaşlıkların başlangıç noktasıdır. Biz şimdi beraber spor yaparak Rainbow ile sıkı dostluk bağları kuruyoruz.” diye konuşan Jung, maç sayesinde farklı farklı kültürleri tanıdığını ifade etti. Jung sözlerini şöyle devam ettirdi: “Biz zannettik ki, sadece Türkler gelecek. Ama takımda farklı farklı ülkelerden insanlar da vardı. Türk okulu ile futbol maç yaparak farklı kültürleri görmüş olduk.”

Farklı kültürleri bir araya getiren Rainbow Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Sağlam, turnuvaya davet ettiği için Başkan Jung’a teşekkür etti. “Bizim gibi ülkelerine gelen misafirlerin sadece güvenliklerini sağlamayıp, aynı zamanda aralarına alıp kaynaşmamızı sağladığı için emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz.” diye konuşan Sağlam, kardeş ülke Kore ile ilişkilerin daha da sağlamlaştıracak bu tür aktivite ve programların ihtiyaç olduğunu vurguladı.