İlkokul öğrencilerinin yüzde 60’ının akılllı telefon kullanıcısı olan Güney Kore’de veliler çocuklarının kötü alışkanlık edinmelerinden endişe ediyorlar.

Güney Kore’de yapılan bir araştırmaya ülkedeki ilkokul öğrencilerinin yüzde 61’nin akıllı telefon, yüzde 14’ünün normal telefon kullanıcısı olduğu tespit edildi. Fakat Güney Koreli veliler ise bu durumdan hoşnut değil. Yapılan araştırmaya göre ailelerin yüzde 67 ise bu durumu tehlikeli buluyor. Ailelerin yarısı çocuklarının telefon bağımlılığı kazanmasından korkarken, yüzde 15’i göz sağlığı, yüzde 11’i ders çalışmaya mani olması, yüzde 10’u ise gayri ahlaki alışkanlıklar kazanması gibi sebeplerden dolayı endişe ediyor.

Akıllı telefon kullanımının ilkokula kadar yaygınlaşması her ne kadar aileler tarafından sakıncalı bulunsa da, veliler kendilerini buna mecbur hissediyor. Bir çok anne-baba, çocuklarının arkadaşlarından geri kalmaması için çocuklarına akıllı telefon aldığını söylüyor. Bazı veliler ise çocuklarının güvenlikleri için akıllı telefonları gerekli görüyor.