Suudi Arabistan'dan gelen kum fırtınası Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hayatı olumsuz etkiliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bugün erken saatlerden itibaren kum tanecikleri taşıyan sert rüzgar görüş mesafesini düşürdü. Kum taneciği taşıyan rüzgarın hızının bazı bölgelerde saatte 50 kilometreyi aştığı ve hem sürücülerin hem halkın dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Kum fırtınası ticari başkent Dubai’de de etkili oldu. Şehrin üzeri kum tabakası ile kaplanırken görüş mesafesinin 100 metreye kadar indiği kaydedildi. Dubai Havaalanı olumsuz hava şartları nedeniyle normal operasyonların aksadığını aktardı ve yolcuları gecikmelere karşı uyardı.

Bahreyn’de de etkisi görülen kum fırtınası nedeniyle Bahreyn havaalanına yapılacak bazı seferlerin iptal edildiği öğrenildi. Kuveyt’te rüzgarın hızının saatte 70 kilometreyi geçebileceği uyarısı yapıldı ve sürücülerin daha dikkatli olması istendi. Doğalgaz zengini Katar’ın başkenti Doha’yı kaplayan yoğun sis de trafik akışını engelledi. Ana caddelerde görüş mesafesinin sıfıra kadar indiği öğrenildi.

SUUDİ ARABİSTAN'DA OKULLAR TATİL

Suudi Arabistan’da etkili olan kum fırtınası nedeniyle Riyad ve Doğu Bölgesi’nde bugün tüm devlet ve özel okulların tatil edildiği bildirildi. Yetkililer, ülkede görülen kuvvetli kum fırtınasının ardından tedbir amaçlı dokuz üniversitenin de derslere ara vereceğini açıkladı.

Başkent Riyad’da görüş mesafesinin düşmesinin ardından polis, sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Çarşamba akşam saatlerinde etkili olan kum fırtınası sonrasında 12 saatte başkentte 354 kaza oldu. Sağlık bakanlığı da sağlık açısından tehlike oluşturması nedeniyle astım ve solunum yolu rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere özellikle çocuk ve yaşlıların hafta sonunda dışarı çıkmamasını istedi. Halk, kapı ve pencerelerin açık bırakılmaması konusunda uyarıldı.