Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) dışişleri bakanları, Yemen’de Husiler tarafından gerçekleştirilen "darbeye" sert tepki göstererek kınadı.

KİK dişişleri bakanları Riyad askeri havaalanında olağanüstü toplandı. Toplantının sona ermesiyle beraber bakanlar havaalanından ülkelerine geri döndü. Gazetecilere yapılan yazılı açıklamada ise Husilerin yaptığı silahlı eylem, "terör saldırısı" olarak nitelendirildi. Yemen'de yaşanan tehlikeli ve üzücü gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edilen yazılı açıklamada, Husiler ve onları destekleyenler tarafından yapılan "terör eylemlerinin" kınandığı belirtildi.

Toplantıda Yemen Cumhurbaşkanı Abed Rabbo Mansur Hadi’nin de desteklendiğine dikkat çekildi. Körfez ülkeleri dışişleri bakanları, "darbe" yapan Husiler’in başkanlık sarayını boşaltmaları çağrısında bulunarak kontrolün hükümet organlarına bırakılmasını istedi. Toplantıda ayrıca, Husiler tarafından tutulan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ahmed Awad Bin Mübarek’in de serbest bırakılması talep edildi.