Kosova'da muhalefet partileri, 'devletin ele geçirilmesine karşı' sloganıyla başkent Priştine'de miting düzenledi.

Kosova’nın Geleceği için İttifak Partisi (AAK) Genel Başkanı Ramush Haradinaj, Vetëvendosje Hareketi Partisi Başkanı Visar Ymeri, NİSMA Partisi Başkanı Fatmir Limaj'ın katılımıyla İskender Bey Meydanı'nda yapılan mitingde; elektrik zammının geri alınması, zam kararı veren kurulu üyelerini istifa etmesi, Trepçe madenlerinin kamu şirketi ilan edilmesi, adalet bakanı ve anayasa mahkemesi başkanının istifası ve devlet televizyonu yönetiminin feshedilmesi gibi taleplerde bulunuldu.

İskender Bey Meydanı'ndan Anayasa Mahkemesi'ne yürüyen göstericiler, adaletsizlik sembolü olarak binaya zift püskürttü. Enerji Fiyatlarını Belirleme Kurulu önünde ise sokak sembolik olarak lamba kırıldı. Televizyon binasının önüne ise büyük bir set hoparlörü maketi bırakıldı.

Yürüyüşün ardından, hükümet binasının bulunduğu İskender Bey Meydanı'na dönen göstericilere liderler hitap etti. AKK Başkanı Ramuş Hayradinay konuşmasında "Bugün Kosova devleti bu hükümet tarafından ele geçirildiği için toplandık." dedi.

Vetvendosye Hareketi Başkanı Visar Ymeri ise taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete iki hafta süre tanıdıklarını söyledi. Ocak ayında Arnavut kadınlara 'canavar' diyen Sırp asıllı Topluklar Bakanı Aleksandar Jabllanvoq'i istifa ettirdiklerini belirten Ymeri, hükümetin mafya ya da Sırbistan'a karşı bir şey söylemediğini fakat kendilerini eleştirdiğini dile getirdi.

NİSMA Partisi Başkanı Limaj ise "Bunlar güçlerini kötüye kullanarak Kosova'nın aleyhine çalışıyorlar. Bu yüzden, onlara 'dur' demek için toplandık." dedi.