Kosova’da yaşayan Türk vatandaşları, 7 Haziran milletvekili Genel Seçimleri için bugün sandık başına gitti. Genel seçimlere, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kıyasla ilginin yüksek olması dikkat çekti.

Türk seçmenler, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği binasında kurulan sandıklarda bir gün boyunca oy kullanabilecek. Oy verme işlemi yerel saatle 10.00’da başladı ve 19.00’da sona erecek. Kosova genelinde kayıtlı bin 400 civarında seçmen olduğu belirtildi.

Vatandaşlar oy vermek için erken saatlerde Priştine Büyükelçiliği’ne geldi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan yaptığı, "Bugün 31 Mayız Pazar günü Kosova'daki seçmenlerimizin saat 10'dan itibaren oy verme işlemi başladı. Yoğun bir ilgi görüyoruz ve Kosova'nın çeşitli yerlerinden gelen bin 400'e yakın seçmen vatandaşımız var. Şimdi gördüğüm kadarıyla sabahtan büyük bir ilgi var. Vatandaşlarımızın saat 19'a kadar oy kullanmalarını bekliyoruz. Oy vermek bir demokratik görevidir." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında sandıkların kurulmasının çok iyi olduğunu ifade eden seçmen Ercan, "İstanbul'dan geldim ve burda çalışıyoruz. Elçiliğimizde oyu kullandık. Vatanımıza, miletimize hayırlı olsun. Ülkemizin daha ferah daha iyi günlere götürebilecek yeni insanlara, şahslara, yeni yüzlere ihtiyacımız var çünkü 12 yıldır artık yorulduk. Değişiklik zamanı geldiğini düşündüğümüz için oyumuzu kullandık. Elçimiz sağolsun güzel bir ortam hazırlanmış. Hızlı ve demokratik bir şekilde oyumuzu kullandık ve insanlar çok memnun. Teşekkür ederim." diye konuştu.

Oyunu kullanan Türkiye vatandaşı Arzu Gençoğlu ise "ülkemiz için, devletimiz için, miletimiz için hayırlı olsun" dedi.