Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları, 1 Kasım Genel Seçimleri için oy kullanmaya başladı.

Vatandaşlar, 26. Dönem Milletvekili Erken Genel Seçimleri için oy kullanmak üzere sabahın erken saatlerinden itibaren büyükelçilikte sıraya girdi. Yerel saatle 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi 21.00’e kadar devam edecek. Kosova polisi ülkenin değişik şehirlerinden gelen Türk vatandaşları için büyükelçilik çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Kosova'daki Türk vatandaşları oy kullanmaya davet eden T.C. Priştine Büyükelçilisi Kıvılcım Kılıç, "Yurtdışı oy kullanma işlemi çerçevesinde büyükelçiliğimizde Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları için oy verme işlemi başlattık. Saat 9'da vatandaşlarımız oy kullanmaya başladı ve bütün gün oy verme işlemi devam edecek. Kosova'da yaklaşık bin 200 vatandaşımız var. Bugün kendilerini bekliyor olacağız. Bu veselesiyle vatandaşlarımızı en doğal hakkını kullanmak için davet ediyoruz. Bu sürecin bütün vatandaşlarımız, ülkemiz, miletimiz için hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Oy kullandıktan sonra konuşan İlyaz Pestil, "Türkiye'nin, Balkanların, Ortadoğu'nun istediği bir seçim olur. Herkese hayırlı olur. Barış çimentosu olması dileğiyle hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kosova'da yaşayan Türk vatandaşı Mehmet Taştan ise "Vantandaşlık görevimiz yaptık. Oyumuzu kullandık. Memleketimize hayırlı olsun." dileğinde bulundu.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi bugün sona erecek. Gümrüklerdeki oy verme işlemi 1 Kasım’a kadar devam edecek.