Kosova Başbakanı İsa Mustafa ve AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafından İstikrar ve Ortaklık anlaşması imzaladı. Strasbourg'daki imza törenine Kosova Entegrasyon Bakanı Bekim Çollaku ve AB'nin komşuluk politikalarından sorumlu komiseri Johannes Hahn da katıldı.

Kosova'nın bağımsızlık sonrası en önemli günü yaşadıklarını ifade eden Başbakan İsa Mustafa "Bugün ülkem resmen AB ile ahitleşme ilişkisi içinde girdi. Anlaşmanın imzalanması vatandaşların AB üyelik perspektifinin göstergesidir ve Kosova için yeni dönem başladı. Kosova, Avrupa Birliği yolunda geri dönülmez bir yola girdi." ifadelerini kullandı.

Federica Mogherini ise anlaşma için tarafların büyük çaba gösterdiğini belirterek, "En kısa sürede yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Bundan sonrası bölgenin istikrarı ve entegrasyon için Kosova halkı ve Avrupa Birliği için çok iyi olacak." dedi.

Johannes Hahn ise, "Bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Kosova'ya gelecek hafta gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdi uygulama zamanıdır." şeklinde konuştu.