Koza-İpek Holding bünyesindeki Bugün ve Kanaltürk televizyonlarına yapılan polis baskınına Belçika medyası da geniş yer ayırdı.

Ülkenin en muteber gazetelerinden De Standaard, "Türk polisi hükümeti eleştirin kanalların kontrolünü ele geçirdi" başlıklı haberinde, baskınların seçimlere kısa süre önce yapılmasına da dikkat çekti. Haberin devamında, polislerin kameralar önünde baskını gerçekleştirdiği ve zor kullanarak çalışanların üzerine biber gazı sıktığına da yer verildi.

VRT: MEDYA GRUBU DEVLET KONTROLÜNE ALINDI

Kamu televizyonu VRT ise "Türkiye medya grubunu devlet kontrolü altına aldı" başlığı altında verdiği haberde, grubun hükümete eleştirel haberler yaptığına yer verildi. Haberle birlikte polis baskını görüntülerine de yer verildi.

Önde gelen gazetelerden De Morgen ise seçimlerin önemine vurgu yaparken, polisin güç kullanarak hükümeti eleştiren gazeteleri bastığına yer verdi. Yapılan saldırıların ‘basına darbe’ olarak görüldüğü yorumlarını da aktaran gazete, seçimler öncesi yapılan hamlenin özgür basını susturmak olarak algılandığına dikkat çekildi.