Hollanda Kraliçe'si Maxima, Batı Avrupa Türk İslam Merkezi’ne (BATIM) bağlı Rijnmond Kültür Merkezi’nin (RMC) İslam Kuruluşları Platformu Vakfı (Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond - SPIOR) ile birlikte yürüttüğü 'Rotterdam’da Yetenek Var' (Rotterdam’s Got Talent) projesi çerçevesinde yaptığı çalışmaları yerinde değerlendirmek ve projeyi yürüten kuruluşlar ile fikir alış verişinde bulunmak için vakıf merkezini ziyaret etti.

Ziyarete Eğitim, Gençlik ve Bakım’dan sorumlu Rotterdam Belediye Meclis Üyesi H. M. de Jonge, Oranje Fonds’un müdürü R. C. van der Giessen, Batı Avrupa Türk İslam Merkezi Genel Başkanı Uğur Arısoy, Spior’dan proje sorumluları Semir Kheder, Fatima Z. Lachhab ve proje çerçevesinde destek alan ve destek veren (koç) gençler katıldı.

GELECEK İÇİN DİPLOMA ÖNEMLİ

İyi bir gelecek elde etmek için bir eğitimi bitirip diploma almanın çok önemli olduğuna dikkat çekilen 'Rotterdam’da Yetenek Var' projesi kapsamında, bu yolların her zaman için kolay ve meşakkatsiz olmadığına vurgu yapıldı.

SPIOR çeşitli ortaklarla, yaşları 17 ilâ 23 olan gençlere yardımcı olmak için çaba sarf ediyor. Batı Avrupa Türk İslam Merkezi’ne bağlı Rijnmond Kültür Merkezi de bu ortaklardan birisi. Rijnmond Kültür Merkezi gençlerin daha başarılı olması ve eğitimlerini başarılı bir şekilde bitirip diplomalarını almaları için çeşitli zamanlarda eğitim konusu hakkında velilere ve gençlere bilgilendirme semineri vermekte.

Gençler, bu proje kapsamında birebir kendi akranı Koçlar (Peer Coach) tarafından zorlandığı konular hakkında destek almakta. Projeyi başarılı kılan unsur olarak gençlerin kendi eğitimlerinde başarılı olan örnek kişilerden destek almalarına vurgu ypıldı.

AYRIMCILIK VE IRKÇILIĞA KARŞI BİLİNÇLENME

Projenin değerlendirmesinin akabinde Batı Avrupa Türk İslam Merkezi Genel Başkanı Uğur Arısoy, Kraliçe Maxima’nın BATIM’ı ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve RMC’nin yapmış olduğu faaliyetlerden kısaca bahsetti.

Arısoy, "Bu faaliyetler, ev ödevlerine yardım, İngilizce derslerinde gençlere yardım ek dersleri, velilerin eğitime katkısının önemini belirtmek için yapılan toplantılar, Cuma akşamları gençlerle yapılan din, ahlâk ve ilmihal sohbetleri, bayanlara verilen spor ve bisiklet sürme dersleri, her türlü ayrımcılığa karşı bilinçlenme ve bilgilendirme toplantıları, haklarımız, görevlerimiz ve sorumluluklarımız hakkında bilgilendirme toplantıları, gündeme göre tema konulu bilgilendirme sohbetleri ve buna benzer daha birçok sayabileceğimiz faaliyetler." diye konuştu.

Ziyaret sonunda Kraliçe Maxima, BATIM’da, Kur’ân-ı Kerim’i hatmeden bayanlarla da bir aya geldi. Kraliçe, bayanlarla sohbetinin ardından BATIM'dan ayrıldı.