Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Batılı ülkelerin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in görevden ayrılması durumunda alternatiflerin ne olduğunu açıklamadıklarını söyledi.

Rusya’nın pozisyonunu eleştirenlerin, Suriye yönetiminin alternatifi konusunda politikaları olmadığını belirten Peskov, “Ülkenin güvenliği, yayılan terör örgütü IŞİD’in engellenmesi ve ülkenin birliğinin korunması nasıl olacak? Hiç kimse bunu açıkça ifade etmiyor” dedi.

Sivatopol’da basın mensuplarının sorularına cevap veren Peskov, “Biz Suriye’ye dışarıdan çözüm empoze edilmesinin kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Suriye’nin geleceği ile ilgili Suriye halkının karar vermesi gerektiği ifade etti. Son günlerde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da benzer bir duruş ortaya koydu” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Moskova’nın Suriye politikalarının yanlış olduğu yönündeki açıklamalarına cevap veren Peskov, “Rusya’nın Suriye krizi ile ilgili duruşunu eleştiren yeni bir yaklaşım değil. Bu daha önce de dile getirildi. Biz Suriye halkına dışarıdan herhangi bir politikanın empoze edilmesini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.