Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Dmitri Peskov, basın mensuplarının Rus liderin sağlığı ile ilgili soruları ile dalga geçti. Artık yorumda bulunmak istemediklerini ifade eden Peskov, "Felç geçiren ve ordu tarafından kaçırılan Rus lider, bir süre önce çocuğunun olduğu İsviçre’de tedavi görüp geldi." dedi.

6 Mart’tan bu yana kamuoyu önünde görülmeyen Putin’in hasta olduğu, felç geçirdiği, darbe ile devrildiği, çocuğu olduğu, tedavi ya da çocuğunu görmek için İsviçre’ye gittiği ve hatta öldüğü yönünde spekülasyonlar dile getirilmişti.

Putin’in St.Petersburg’da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’le görüşmesine atıfta bulunan Peskov, "Generallerin kaçırdığı felç geçirmiş Putin’i görebildiniz mi? Kendisi çocuğunun olduğu İsviçre’den yeni döndü…" ifadelerini kullandı.

Rus liderin yabancı doktorların tedavi edip etmediği ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, "Evet göründü. Doktor Putin’i kaçıran doktorlardan biriydi.." esprisi yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev’i kendi kullandığı araçla 20 dakika gezdirdi. 10 günlük aradan sonra St.Petersburg’da kameraların önüne çıkan Putin’in gülümsemesi dikkat çekti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev’le görüşmesi öncesi basına görüntü veren Putin, hakkında söylenenler için "Dedikodular olmadan hayat sıkıcı olurdu…" karşılığını verdi.

Kırgız lider de Putin’in sağlığının yerinde olduğunu, Rus liderin kendi kullandığı aracı ile Konstantin Sarayı’nı gezdirdiğini söyledi.

Putin’in Atambayev’i kendi kullandığı araçla 20 dakika kadar gezdirdiğini doğrulayan Peskov, görüşmenin St.Petersburg’da olması ile ilgili de, "Atambayev’in kızı burada eğitim görüyor. İki ziyaret birden gerçekleşmiş oldu." bilgisini verdi.