Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, terör örgütü IŞİD’le mücadele edebilecek tek gücün Suriye hükümeti olduğunu, bu yüzden Rusya’nın da Suriye hükümetine desteğini sürdüreceğini söyledi.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Peskov, “Rusya terör örgütü IŞİD’in işgalini genişleterek devam etmesi ile ilgili tehdide bir çok kez vurgu yaptı. Bu hareketi durdurabilecek tek güç Suriye yönetimi… Burada başka organize ve etkili güç yok.” dedi.

Bu nedenle Rusya’nın Suriye yönetimine destek misyonuna önem verdiğine değinen Peskov, “Rusya tehlikeli olayla ilgili Suriye yönetimine desteği önemli buluyor. Devlet Başkanı ve Dışişleri Bakanlığı bunu açıkladı. Rusya’nın gerekli yardımları yapmasının açıklaması bu…” ifadelerini kullandı.

Putin geçen hafta yaptığı açıklamada Suriye hükümetine askeri teçhizat, ekipman ve eğitim anlamında önemli destek sağladıklarını ifade etmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı da eski anlaşmalar çerçevesinde Suriye’ye askeri malzeme gönderildiğini doğrulamış, Rus askerinin bölgede herhangi bir operasyona katılmadığını vurgulamıştı.

PUTİN, BM’DE SURİYE KRİZİNİ KONUŞACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşmiş Milletler Genel Kurul’unda yapacağı konuşmada da Suriye krizi ve IŞİD’le mücadele konusuna değineceğini ifade eden Peskov, BM gündeminde konuşmaların büyük çoğunluğunun bu sorunla ilgili olacağını söyledi.

Peskov, Putin’in Amerika ziyaretinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi ile ilgili henüz bir program belirlenmediğini de vurguladı.