Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in IŞİD ile mücadelede ortaya konan planın detaylarını açıklamak için erken olduğunu, ortaklarının cevaplarını beklediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve diğer meslektaşları ile paylaştığı plana göre IŞİD’le mücadelede yeni bir koalisyon öneriliyor. Suriye ve Irak hükümetleri ile Kürt yönetimlerinin bel kemiğini oluşturacak yeni koalisyonda bölgesel güçler de yer alacak. BM Güvenlik Konseyi kararlarına dayanacak koalisyonun hedefi Suriye lideri Beşşar Esed’i istifaya zorlamak ya da diğer muhalif silahlı unsurlara destek gibi planları kapsamayacak.

Basının sorularını yanıtlayan Peskov, “Herkesi işbirliğine davet niyeti var. Detaylar konusuna gelince bunları konuşmak için henüz erken. Tüm bunların işbirliği yöntemlerine dayanıyor.” dedi.

Katar’da düzenlenen forumda çok farklı yaklaşımların olduğuna dikkat çeken Peskov, “Bir kısım ortaklarımız Suriye yönetiminin pozisyonunu zayıflatmak için çaba ortaya koyuyor. Bana göre, bu durum daha da kötüye gitmesine neden olur…” uyarısında bulundu.