Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 28 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı için gideceği New York’ta ABD Başkan aday adaylarından Donald Trump’la görüşmesinin henüz gündemde olmadığını, ancak Putin’in her türlü diyaloga açık olduğunu söyledi.

NBC’ye konuşan Trump, Putin’in kabul etmesi durumunda, onunla görüşmekten memnun olacağını ifade etti. Trump görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden de emin olmadığını belirtti.

Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan milyarder iş adamı Trump, daha önce yaptığı açıklamalarda, Putin’i gündeme getirmiş, başkan seçilmesi durumunda Putin’le iyi geçineceğini söylemişti.

Peskov açıklamasında Putin’in ABD ile ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak her türlü diyaloga açık olduğunu ifade ettiğini hatırlatarak, “Ancak bu konuda henüz özel bir konu müzakere edilmedi. Putin’in zirve için planlanan programı son derece yoğun. Planlanmış görüşmelere yenilerinin dahil edilebileceğini söyleyemem.” dedi.

Suriye krizi ve terör örgütü IŞİD’le mücadelenin yoğun gündemde olacağı görüşmelerde Putin’in ABD Başkanı Barack Obama ile de bir görüşme yapması planlanıyor.