Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Nisan’da sözde Ermeni soykırımının yüzüncü yıl törenleri için Erivan’a yapacağı ziyaretin, Türkiye-Rusya ilişkilerine zarar vermeyeceğini söyledi.

Rus basının sorularına yanıt veren Peskov, “Bu durumda, bizim açımızdan, bu olay birilerine zarar verecek şekilde algılanamaz…” dedi.

Türkiye ve Rusya’nın gelişmiş tarihi ortaklığı olduğuna değinen Peskov, “Karşılıklı çıkara dayalı ekonomik işbirliğinin sağlam temelleri var.” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslar arası bir çok konuda göz göze bakıldığını vurgulayan Peskov, “İlişkilerimizin sağlam temelleri var.” bilgisini verdi.
Ermenistan’ın da Rusya’nın komşusu olduğunu hatırlatan Peskov, “Bu ülke de bir çok bağla Rusya’ya bağlı…” şeklinde konuştu.

KREMLİN “SOYKIRIM” İFADESİNİ KULLANIYOR

Kremlin’den yapılan açıklamada Putin’in 24 Nisan’da Erivan’da düzenlenecek sözde 'Ermeni soykırımının' 100’üncü yıl törenlerine katılacağı belirtildi.

Kremlin’in açıklamasında “soykırım” ifadesini kullanması dikkat çekerken, Erivan ziyaretinde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la ikili bir görüşme yapılacağı da belirtildi.