Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, yakın gelecekte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretinin planlanmadığını söyledi.

Basın mensuplarının doğalgaz pazarlıkları çerçevesinde Putin’in Türkiye’ye bir ziyaret yapıp yapmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, “Bizim yakın gelecekte böyle bir planımız yok.” dedi.

Rusya ve Türkiye arasında şirketler dahil farklı seviyelerde diyalogların devam ettiğini söyleyen Peskov, “Biz Gazprom temsilcilerinin ortakları ile Türk Akım’ının başlaması ve uygulanması ile ilgili sürekli temasta olduğunu biliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin 1 Aralık 2014’te Ankara’ya yaptığı ziyarette Güney Akım’ı sonlandırdıklarını, bunun yerine Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa etmeyi planladıklarını açıklamıştı.

Avrupa’nın enerji anlaşmasına takılan Güney Akım iptal edilirken, Türk Akım’ı ile ilgili de çalışmalar başladı. Karadeniz’in altından geçecek hat Trakya’dan Türkiye topraklarına girecek ve Yunanistan sınırına ulaşacak.

Türkiye ve Rusya arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının sonbaharda Kazan’da yapılması planlanıyor.