Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, İranlı General Kasım Süleymani ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’de terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonu müzakere ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

İddiaların ismi açıklanmayan Ortadoğu kaynaklarına dayandırıldığını ifade eden Peskov, “Ortadoğu’da şu anda bir çok resmi yetkili var, kendilerini dinleyen yok…” eleştirisi getirdi.

Rusya’nın Hazar Denizi’nde bulunan 4 savaş gemisinden fırlattığı 26 füze ile 1500 kilometre mesafede Suriye’de IŞİD ve El Nusra Cephesi’nin hedeflerini vurması dünya gündemine oturdu. Kremlin açıklamasında füzeler fırlatılmadan önce İran ve Irak hava sahasının kullanılması konusunda gerekli izinlerin alındığını açıkladı.

Reuters haber ajansı Rusya’nın Suriyede’de 30 Eylül’den başlattığı hava operasyonlarının mimarlarından birinin İranlı Tümgeneral Süleymani olduğunu öne sürdü. Ajans Süleymani’nin Temmuz ayında Moskova’ya gittiğini ve operasyonun ayrıntılarını görüştüğünü yazdı.

SURİYE ORDUSU HAMA’DA İLERLİYOR

Diğer taraftan Rusya’nın düzenlediği hava operasyonlarının desteği ile Suriye ordusunun Hama kentinin 70 kilometre içine doğru ilerlediği kaydedildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre Suriye ordusu Hama kentinde kilit noktaları geri almak için yoğun kara harekatı başlattı. Suriye ordusunun Maarkaba ve Atşan köylerini ele geçiren Suriye ordusu, Nusra Cephesi ve Ahrar Eş Şam’ın etkili olduğu Hama’nın kuzeyinde yoğun çatışmalara başladı.

Suriye ordusunun çok sayıda ağır silah ve zırhlı araçlar kullandığı gelen haberler arasında.