Kreş ve anaokullarında devam eden süresiz grev, Düsseldorf’ta Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Meclisi önünde protesto edildi. Göstericiler eğitmenlerin maaşlarının belediyeler üzerinden ödenmesini zor olduğunu, eyalet hükümetinin bu yükü üstlenmesini talep ediyor.

Organizatörler, gösteriye on bin civarında katılımcı beklerken, 21 bin kişinin katılmasından memnun olduklarını dile getirdiler. Ren Nehri kıyısında buluşan binlerce gösterici, meclise doğru yürüdü. Göstericiler, eyalet hükümetinden eğitmenlerin yüksek maaş yükünü belediyelerin üzerinden alınmasını, bu şekilde belediyelerin rahatlatılmasını istediler.

EYALETTE BELEDİYELER ZOR DURUMDA

Eyalette belediyeler mültecilerin yüküyle birlikte borçlarla boğuşuyor. Federal Hükümet’inin beklenen desteği sağlamaması belediyeleri daha da zor duruma düşürmüştü. Eğitmenlerin maaşlarının belediyeler üzerinden ödenmesini zor olduğunu düşünen göstericiler, eyalet hükümetinin bu yükü üstlenmesini talep ediyor.

GREVİN UZAMASI ÇALIŞAN AİLELERİ ÖFKELENDİRİYOR

Almanya genelinde 240 bin eğitmen ve sosyal çalışanın maaşlarına da yüzde 10 civarında zam yapılması isteniliyor. Bu oran eğitmenlerin maaşlarında aylık 230 ile 360 Euro artırılmasına denk geliyor. İşverenler ise bunun yarısını vermeyi vaat ediyor.

Öte yandan, grevin uzaması çalışan aileleri öfkelendiriyor. Aileler, grevin bir an önce sona erdirilmesini talep ediyorlar.