Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Almanya Büyükelçisi John B.Emerson, Berlin’in ‘Küçük İstanbul’u olarak adlandırılan Kreuzberg semtini gezdi. Kreuzberg’de genç girişimcilere yönelik Startup ve yenilikçi merkezi Impact HUB’u ziyaret eden Emerson’un bir sonraki durağı Kreuzberger Musikalische Aktion (KMA) isimli dernek oldu. Emerson, çocuk ve gençlerin müzik yeteneklerini keşfetmek ve bunu geliştirmeye yönelik çalışma yapan, ayrıca gençler arasındaki şiddetle mücadele eden dernek hakkında KMA Başkan Yardımcısı Moritz Kahan’dan bilgi aldı.

Derneğin özellikle mülteci çocuklara yönelik projeleri tanıtan Kahan, müziğin evrensel bir dile sahip olduğunu, müzik aracılığıyla mülteci çocukların Almanca öğrenmeleri ve topluma uyum sağlamaları konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı. Çocukların müzik ziyafetini dinleyen Emerson daha sonra mülteci çocuklara sohbet etti.
KMA yetkilileri ise 7-8 Kasım’da ‘Rock for Refugee Children’ isimli yardım konseri düzenleyeceklerini, burada gençler yeteneklerini sergileyeceğini, toplanan paraların mülteci çocuklar için Kinderhilfswerk kurumuna verileceğini aktardı.