Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Sağlık Bakanı Federal Sağlık Bakanlığı’nın aksine Hauptschule öğrencilerine de yaşlı bakımı mesleklerinin açılmasını istiyor. Sağlık reformu çerçevesinde Federal bakanlık yaşlı bakımı meslek eğitimi için Mittlerer Reife, yani en azından Fachoberschule'ye gidebilecek diploma olmasını şart koşmayı planlıyor.

KRV bu alanda acil ve çok sayıda yetişmiş elemana olan ihtiyacı da düşünerek bu şartı ağır buluyor. KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens genel anlamda sayıları azalan öğrencileri de nazara alarak Hauptschule'yi başarı ile bitirenlerin buraya alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Steffens, Hauptschule'den çıkanların yardımcı bakım elemanı olmaları düşüncesini ne bakım personeli ihtiyacına nede gençlere bir faydasının olmayacağı düşüncesi ile reddediyor. Bu şartların istenmesi durumunda mesleğe ilginin daha da azalacağını hesaplayan bakan ambulans hastaların bakımının daha da zorlaşacağını iddia ediyor. Yaşlı bakımının hasta bakımına kıyas ile daha özel eğitiminin olduğunu hatırlatan SPD'li bakan yapılması düşünülen reformda söz konusu meslek eğitiminin finanse edilmesinin de zorlaşacağına dikkat çekti. Hâlihazırda KRV'de 17 bin 639 gencin yaşlı bakımı mesleği eğitimi gördüğünü ve bunların en az üçte birinin Hauptschule çıkışlı gençler olduğunu dile getirdi.