Barselona’dan kalkıp Düsseldorf’a doğru yol alırken Fransa’da düşen uçak ile ilgili Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft bir açıklama yaptı. Yolcuların dost, akraba ve arkadaşlarına taziyelerini sunan Kraft, "Biz tüm yolculara üzülüyoruz, ama yolcular arasındaki Haltern Kasabası’ndan 16 lise öğrencisinin olması bizi daha derinden üzdü." dedi.

Başbakan Kraft, Haltern belediye başkanı ve okul müdürü ile telefonlaştığını ve yarın sabah KRV eyaleti Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann’ın destek adına kasabaya gideceğini duyurdu. Kraft, kendisinin de yarın sabah (Çarşamba) önce Berlin’e ardından da Şansölye Angela Merkel ile birlikte Fransa’ya uçacağı bilgisini verdi. Programın henüz belirlenmediğini fakat üzerinde çalışıldığını dile getiren Kraft ayrıca, Fransa Devlet Başkanı Hollande’yi aradığını ve ahenkli bir yardımlaşma ile arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olduklarını ifade etti.

SPD’li başbakan Kraft, "Şimdi yas ve hüzün vaktidir, spekülasyon vakti değildir.” diyerek kazanın sebeplerinin şimdilik irdelenmemesini istedi. Hükümet kabinesindeki tüm bakanların randevularının ve basın toplantılarının iptal edildiği eyalette 'Tüm vatandaşların yasta' olduğunu belirten Kraft, yolcuların kimlikleri hakkında bilgi verdi: "Transit yolcu uçağı olduğu için çok milletten insanlar vardı içinde. Ortada dolaşan rakamları bana ulaşan bilgilerle teyid edemiyorum.”

Öte yandan, Haltern kasabasındaki öğrenciler arasında Türk vatandaşının olmadığı kesinleşti. İspanya’ya giden öğrencilerin sınıfında bir de Türk genci olmasına rağmen guruba dahil olmadığının tespit edildiği aktarıldı. Guruptan ayrı kalmasının sebebi ise Türk gencinin yabancı dilinin İspanyolca yerine Latince olması şeklinde açıklandı.