Son dönemde artan Pegida yürüyüşleri ve Paris saldırısının topluma saldığı endişelerle birlikte siyasilerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kuzey Ren-Vestfalye (KRV) Meclis Başkanı Carina Gödecke, baskı altında kaldıklarını düşündüğü Müslümanlarla, Yahudilere sahip çıktı. Gödecke, Müslümanların ve Yahudilerin endişe ve korkularının arttığını ifade ederek bu iki guruba daha fazla sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Meclis başkanı sosyal politikanın amacının toplumu birbirine kenetlemek olduğuna vurgu yaparak, “Açıkça ifade edeyim ki, şayet azınlıkları koruyucu olarak aramıza alıp bu endişe ve korkularını gideremezsek toplumsal bağın kırılgan olmasından endişe ediyorum.” diye konuştu. SPD’li başkan burada yaşayan Müslümanların büyük çoğunluğunun barışçıl olduğunu belirterek, “Onlarda dinlerinin teröristlerce kötüye kullanılması karşısında çaresiz vaziyetteler. Hem aylardır kendilerine karşı bir kışkırtma yapılarak İslam dini hakkında aşırı ve terörist bir din denilerek dışlanıyorlar ve genel suçlamalarla karşılaşıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Gödecke aynı şekilde Yahudilere saldırılarında arttığını kaydederek, “Acaba bu insanlar için tarih yeniden mi tekerrür edecek” diye endişelerini dillendirdi. Pegida gösterilerini de sert ifadelerle eleştiren Gödecke: “Birbirimizi kandırmayalım: Pegida ‘yabancı’ olan her şeye karşı. Müslüman, Yahudi, esmer ve farklı etnik köken. Yabancı düşmanlığı kendini nasıl tanıtırsa tanıtsın o sinsidir ve kötüdür." dedi.