Paris’teki saldırının üzerinden üç hafta kadar bir zaman sonra Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi olaya toplu olarak tepki gösterdi. Mecliste temsil edilen tüm partilerin dahil olduğu ortak açıklamada teröre karşı tavır gösterildi, demokrasi, fikir özgürlüğü ve çoğulculuk konularının arkasında durulduğuna vurgu yapıldı.

Meclisteki beş partinin imzaladığı ve meclis internet sitesinde yayınlanan bildirgede terör ve din özenli bir dille birbirinden ayrı tutuldu. Bildirgede, “Özgürlüğümüzü tehdit eden din değildir. Birlikte yaşamamızı zehirlemek isteyen korku ve fanatizmdir.” açıklamasına yer verildi.

Bildirgede Charlie Hebdo olayını fikir özgürlüğüne bir saldırı olarak değerlendiren meclisteki partiler, “Bizim en keskin silahımız yaşanan özgürlüğün kendisidir. Bu da kelimenin özgür olması ile başlar.” cümlesinde hemfikir oldu. Meclis firesiz olarak KRV’de kökenden bağımsız olarak barış içinde birlikte yaşamın önemini vurguladığı bildirgede şu ifadelere yer verdi: “Göç eyaletimize katkı yaparak güçlü ve başarılı kılmıştır. Ve bizi zenginleştirmeye devam ediyor.” Farklılığın çoğulculuk anlamına geldiğini, çoğulculuğun ise eyaleti daha da güçlendirdiğine işaret olarak da “KRV’de önemli olan ortak gelecektir, farklı köken değildir.” cümlesi ile dikkat çekildi. Bildirgede Müslümanların da terörü şiddetle reddetiğine dikkat çekme adına “Almanya’daki ve dünyadaki Müslümanların büyük çoğunluğu barış taraftarıdır ve İslam adına terörü reddederler.

KRV’deki çeşitli inanç grupları, Hıristiyanlar, Müslümanlar, Yahudiler ve farklı birliktelikler hoşgörü ve özgür fikir beyanı için nöbet tutumuşlardır.” denildi. Uzunca kaleme alınan açıklama ile saldırının sadece Fransa’ya yönelik olmadığını tüm Avrupa değerlerine olduğu konusunda tüm partilerim hemfikir olduklarının altı çizildi.