Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) üç gün sürecek Gençlik Parlamentosu günleri başladı.

Eyalet milletvekillerinin seçim bölgelerinden kendilerini temsil için getirdikleri gençler parlamentoda KRV Meclis Başkanı Carina Gödecke tarafından “Gelmenizden memnunuz, hoş geldiniz!” diyerek karşılandı. Gödecke Gençlik Parlamentosu tarihinde ilk defa gençlerin bizzat tespit ettikleri konuları kendilerinin tartışacağını söyledi. Tartışmaları heyecanla beklediğini ifade eden başkan, “Gençlik Parlamentosunu çok iyi değerlendirin.” tavsiyesinde bulundu.

Mecliste temsil edilen tüm partilere ait 237 vekilin yerine gelen gençler burada mecliste yapılan tüm çalışmaların aynısını gerçekleştirecek. Milletvekillerinin getirdiği gençler ya bizzat vekillere müracaat edenler ya da zaten beldede parti teşkilatı içerisinde aktif çalışmaların içinde olan gençlerden oluşuyor. Gençlik Parlamentosuna 16 ile 20 yaş arasındaki gençler dahil olabiliyor. Perşembe günü akşamüzeri başlayan bu projede gençler aralarında partilerine göre gurup başkanları seçerek gurup toplantıları da yapacaklar.

Dün çok sayıda gurup toplantılarının yanı sıra çeşitli konularda bilirkişiler dinlenildi. Genel kurul toplantısında bugün yaşlılar kurulunun yapılması internet üzerinden canlı izlenebilecek. Canlı yayında gençleri ilgilendiren “Üniversitelere daha adaletli bir öğrenci alımı” ile “Okuldaki gündelik hayatın daha çok tanınması” konuları tartışılacak.