Hollanda'da kemik ilikleri kan hücresi üretemeyen Berivan Tuana Kılıç (4) için 3 bin 100 kişi donörlük başvurusu yaptı. Küçük Berivan içni uygun ilik bulunamasa da ilik nakli bekleyen 8 hasta için umut ışığı doğdu. Berivan ise babası Salih Kılıç'tan alınan ve yüzde 50 uyum sağlayan ilikle hayata tutundu.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Salih Kılıç, "Yayınlarınızın neticesinde binlerce müracaat oldu. Sağ olsun bizim Türk insanımız da çok duyarlı. Donör olmak için en fazla müracaat Hollanda genelinden oldu. İkinci sıradan ise Almanya, Fransa, Belçika ve Avusturya'dan oldu. Bizim insanlarımızın çok duyarlı olması gerçekten bizleri duygulandırdı." dedi.

Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden tedavinin ardından kızının kan hücrelerinin sayısının normale döndüğünü belirten Salih Kılıç, "Saçları kemoterapi nedeni ile dökülmüştü. Böbrekleri ve karaciğeri kemoterapiden dolayı biraz zarar gördü. Şimdi şükürler olsun sağlığı çok iyi. Anaokuluna başladı." dedi.

Dünya genelinde 22 milyon ilik bağışçısı olduğunu ifade eden Salih Kılıç, "Bu sayının artması için Hollanda Türk toplumu olarak çaba içerisinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Tedavi boyunca hastanede torununun yanında kalan anneanne Fatma Parlak da hem donör olmak için hastaneye başvuran binlerce kişiye hem de hastane personeline teşekkür etti.