İngiltere kraliyet ailesi üyelerinden, peşlerini bırakmayan paparazzilere sert uyarı geldi.

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ile eşi Cambridge Düşesi Kate'in ilk bebeği Prens George’u takip eden uluslararası paparazzilere, aileden sert nitelikli bir uyarı yazısı yayımlandı.

Çiftin resmi konutu Kensington Sarayı’ndan yapılan açıklamada, son bir kaç aydır 2 yaşındaki Prens George’u takip eden uluslararası basının fotoğraf çekmek amacıyla kullandığı yöntemlerin oldukça tehlikeli olduğu ve aileyi rahatsız ettiği belirtildi. Özellikle, Yeni Zelandalı, Avustralyalı, Alman, Fransız ve Amerikan basının markajı altında kalan aile, resmi izin olmadan çekilen fotoğrafların Birleşik Krallık dışındaki ülkelerde basılması ve internet ortamında yayılmasının hiçbir koşul altında ‘kabul edilemez’ olduğunu belirtti.

Kiralık bir aracın içinden Prens George’un arkadaşlarıyla oyun alanında oynarken görüntülemeye çalışan basın mensubunun bardağı taşırdığını belirten aile, izinsiz olarak uluslararası basının yayımladığı fotoğrafların peşini bırakmayacağını açıkladı. Kraliyet ailesi; paparazzilerin ayarlanan bebek oyuncuları prensin bulunduğu ortama getirerek kullanacak kadar ileri gittiğini de ekledi.