Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Dünya Turizm Günü’nü Bakü’de kutladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Dünya Turizm Günü nedeniyle “Çok Kültürlü Toplum ve Turizm” konulu toplantıya katılmak için Bakü geldi. Toplantıdan sonra Bakan Avcı, Azerbaycan Yazarlar Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Merkezin yeni binasını gezen Avcı, Yunus Emre Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım’dan bilgi aldı. Buradaki hatıra defterini imzalayan Avcı, Türkçe öğrenim gören öğrencilerle de sohbet etti.
Nabi Avcı’nın bir sonraki durağı Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev’le görüştü. Nabi Avcı Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev’le bir araya geldi.
İki ülke arasındaki turizm faaliyetlerinin değerlendirildiği görüşmede turizm alanında ortak atılabilecek adımlar da gündeme geldi. Bakan Avcı, temasları kapsamında Bakü’de tarihi İçerişehir’i gezdi. İçerişehir’deki Şirvanşahlar sarayını ziyaret eden Avcı, burada bulunan Seyit Yahya Şirvani’nin türbesinde dua etti.
Dünya Turizm Günü sebebiyle düzenlenen kokteyle de katılan Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, “Bu günün aynı zamanda Azerbaycan’da Turizm İşçileri Günü olarak Sayın Cumhurbaşkanı bende bu vesileyle Türkiye’deki ve tüm turizm çalışanları adından çok teşekkür ediyorum. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah Türkiye’de, Azerbaycan’da ve diğer komşu ülkelerde barış içinde, huzur içinde, esenlik içinde nice böyle güzel günleri birlikte kutlamak dileğiyle hepinizi saygılarımla selamlıyorum” dedi.
Bakan Nabi Avcı, daha sonra başkent Bakü’den ayrıldı.