Mısır’da meydana gelen kum fırtınası etkisini sürdürmeye devam ederken kesilen elektrikler, aksayan trafik ve alışverişlerin durma noktasına gelmesi halkı bunalttı. Özellikle başkent Kahire’de hayatı olumsuz etkileyen kum fırtınasında 2 çocuk hayatını kaybetti, birçok kişi ise yaralandı.

Mısır’da kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu trafikte aksamalar meydana geldi. Şehirde araçlar, evler ve alışveriş dükkanlarının içi kumla kaplandı. Fırtınadan dolayı Kızıldeniz’deki bazı limanlarda çalışmalar durduruldu. Bazı şehirlerde ise elektrikler kesilirken başkent Kahire’deki uçak seferleri aksadı. Ayrıca, fırtına nedeniyle üzerine hurma ağacı ve pencere düşen iki çocuk hayatını kaybetti. Başkent Kahire’deki bir dükkanın tentesinin üzerine düşmesi sonucu ise 4 kadın yaralandı. Şehrin değişik yerlerinde yaralanan vatandaşların hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

DÜKKAN SAHİPLERİ, MÜŞTERİLERİN GELMEMESİNDEN ŞİKAYETÇİ

Öte yandan, şehirdeki dükkan sahipleri ise kum fırtınası nedeniyle işlerin durma noktasına gelmesinden şikayet ediyor. Fırıncı olan Mahmud adlı vatandaş, ekmek ve diğer ürünleri plastik poşetlerle kapatırken, “Fırtına sebebiyle nefes alamıyoruz. Müşteriler gelmiyor.” diyerek yaşadığı mağduriyeti anlattı. Mustafa ve Ahmed adındaki vatandaşlar da dükkanların kumla dolmasından ve çocukların okula gidememesinden yakındı.

Kum fırtınasının Perşembe günü ülkeyi terk etmesi bekleniyor.