Batı Şeria'da Temmuz ayında kundaklanan evde yanarak ölen bebekten sonra annesi de hayatını kaybetti. Pazar günü 27 yaşına giren Riham Dawabsha, Tel Aviv’de tedavi gördüğü hastanede ciddi yanık sebebiyle geceyarısı hayata gözlerini yumdu.

Öğretmenlik yapan Dawabsha’nın 18 aylık bebeği Ali Saad, Duma köyünde radikal Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verildiği şüphelenilen evde 31 Temmuz akşamı hayatını kaybetmişti. Dawabsha’nın kocası Saad ise Ağustos ayı başlarında yaralarına yenik düşerek vefat etmişti. Ailenin yangında yaralanan 4 yaşındaki oğlu Ahmed ise halen hastanede tedavi altında.

Filistinli yetkililer üç gün yas ilan ederken bayrakların yarıya indirilmesini emretti.

FAİLLER BULUNAMADI

Nablus şehrinin güneyinde meydana gelen olayın, İsrail Yargıtayı’nın bölgedeki Batı Şeria’daki iki binanın kaçak inşa edildiği gerekçesiyle yıkımına karar vermesinden birkaç gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekmişti.

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, “terör saldırısı” olarak nitelediği saldırının tolere edilemeyeceğini söylemiş, “Filistinli bir bebeğin yakılması bir terör eylemidir. Teröristlerin Filistinlileri öldürmesine izin vermeyeceğiz.” diye konuşmuştu.

Eleştirmenler, kundaklama sonrası pek çok radikal yerleşimci gözaltına alınırken olayın faillerinin bulunamamasını İsrail hükümetinin ‘göz boyaması’ olarak niteledi.