Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte Bakü'de eğitim fuarı düzenledi.

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen KÜNİB, bugün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de “KÜNİB Tanıtım Günleri” fuarını düzenledi. Parkinn Hotel'de düzenlenen tanıtım günlerine KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’den 32 üniversite rektörü ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.
Türkiye üniversitelerini Azerbaycanlı öğrencilerle buluşturan söz konusu programda, öğrenciler birçok devlet ve özel üniversitenin eğitim olanaklarını yerinde inceleme fırsatı buldu. İlk günden yoğun ilginin yaşandığı fuarda, görsel tanıtım videoları ile birlikte bir çok üniversite rektörü konuşma yaptı.

Fuarda Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulunan KÜNİB Başkanı Korkmaz, Türkiye'nin eğitim tecrübelerini burada paylaşmak istediklerini söyledi. Korkmaz, "Biz Türkiye'nin eğitim tecrübelerini Kafkasya'daki, Orta Asya'daki, Balkanlar'daki kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Türkiye'nin eğitim olanaklarını, tecrübelerini buradaki kardeşlerimizle paylaşarak ortak bir geleceğin inşasına gayret ediyoruz. "dedi.
Gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sunmayı hedefleyen KÜNİB eğitim fuarı, iki gün devam edecek.