Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kandil dağındaki PKK mevzilerine düzenlediği hava operasyonuna Irak'taki Kürt siyasi partilerden ilk tepkiler gelmeye başladı.

Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Irak Parlamentosu'ndaki Grup Başkanı Ala Talabani, TSK’nın PKK mevzilerine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Türkiye’nin Irak topraklarına hava operasyonunu "onur zedelenmesi" olarak nitelendiren Talabani,” Irak Meclisi’nin ilk oturumumda Türkiye’nin düzenlediği hava saldırılarını kınadım. Meclis Başkanlığı'ndan Irak’ta bulunan Türkiye Büyükelçisi'ni acilen parlamentoya çağırılmasını talep ettim.” dedi.
Ayrıca Ala Talabani, konu ile ilgili Irak Parlamentosu'nun acil toplanmasını teklif etti.

GORAN PARTİSİ DE OPERASYONU KINADI

Erbil'deki Kürt Parlamentosu'nun ikinci büyük partisi Goran Hareketi de Türkiye’nin PKK mevzilerine düzenlediği saldırıları yayınladığı yazılı açıklama ile kınadı.

Açıklamada;” Türkiye’den milletimizin demokrat ve barışçıl katılımına medeni bir cevap bekliyorduk. Ancak maalesef görüyoruz ki her seferinde gururla bize sunulan Çözüm Süreci’ne ateş ile yanıt veriliyor. Irak Kürdistan Bölgesi'ne düzenlenen hava saldırılarını kınıyoruz. Goran Hareketi olarak milletimizin barış ve demokrasi uğruna verdiği mücadelenin arkasındayız.” denildi.