Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1915 olayları üzerinden Türkiye'ye baskı yapılmasına tepki gösterdi.

Lahey'deki Mescid-i Aksa Camii çıkışında yaptığı açıklamada, söz konusu olayların 1. Dünya Savaşı şartlarında yaşandığını hatırlatan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: "Savaşın lordları o kirli savaşın labirentleri içerisinde birçok millete maalesef ciddi şekilde birtakım maliyetler ödettiler."

Bir asır önce yaşananların şimdi intikam ya da kan davası hisleri içinde konuşulmasının anlamsız olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün arşivleri hakikati aramak isteyen herkese açıktır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Ama hiç kimse de 1915 olaylarını bahane ederek, Türkiye'ye dayak atmaya kalkmasın. Buna da asla tahammül etmeyiz ve buna da rıza göstermeyiz. Ama tarihçiler, hakikati araştırmak isteyenler, gerçeğin ne olduğunu bilmek isteyenler buyursunlar gelsinler Türkiye'nin arşivleri ortadadır. Dolayısıyla bizim, tarihin hiçbir döneminden ürkecek korkacak bir durumumuz yoktur. Tarihin bütün sayfalarını hakikat arayıcılarına açmaya hazır olduğumuzu bir kere daha Hollanda'dan ifade ettik."

SEÇMENLER TAŞINACAK

Numan Kurtulmuş, önümüzdeki genel seçimde yurtdışındaki seçmenlerin oy vermelerini temin etmek için konsolosluk ve elçilikler ulaşım hizmeti sağlayacaklarını dile getirdi.